Derfor trenger sjømatbransjen deg!

Norsk sjømat er verdenskjent. For at det også skal være slik i fremtiden, trenger vi flere kloke hoder og flinke hender.

Sjømat har blitt en av Norges viktigste eksportartikler takket være naturen. Vi har helt unike forhold til å kunne høste og produsere førsteklasses råvarer fra havet. Hver dag eksporteres 34 millioner måltid med norsk sjømat ut i verden, til over 140 land!

Våre kalde og rene havområder byr på førsteklasses råvarer, og på det internasjonale markedet er norsk sjømat synonymt med kvalitet. Vi er i tillegg i verdenstoppen innenfor oppdretts-, skips- og fiskeriteknologi.

Bærekraft, miljøvennlighet og sporing, sammen med ansvarlig fangst, oppdrett og industri, får stadig større fokus og byr derfor på spennende muligheter.

Utfordringene er mange, og du kan være med på å løse de!

-Hvilke nye produkter kan vi lage av sjømat? Hva slags teknologi skal vi bruke? Hvordan kan vi transportere sjømaten miljøvennlig rundt i verden? Hvordan skal vi bedre utnytte alle deler av fisken?

Vi trenger kloke hoder og flinke hender til å forme fremtidens sjømatnæring. Det går flere veier fram til et yrke i sjømatbransjen. Muligheten for utdanning er lagt til rette for både praktikere og de som trives på skolebenken. Liker du språk, kommunikasjon, biologi, fysikk, matte, teknologi, forskning, økonomi, markedsføring, logistikk, psykologi, juss, og er du god på å finne smarte løsninger? Da kan du være sikker på at det finnes jobber for deg.

Velg en karriere for fremtiden, ta utdanning som kan gi deg jobb i sjømatbransjen! Se hvilke muligheter du har under Yrker og utdanninger, eller les intervjuer med folk som jobber i bransjen.