Restaurant og matfag Vg1

Er du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere mat? Da er restaurant- og matfag kanskje noe for deg.

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer.

Kunnskaper om egne og andres kulturer og mattradisjoner og om næringsmidler, kosthold og helsefremmende livsstil er viktig.

Etter å ha fullført Matfag Vg1 kan du velge Matfag Vg2 eller kryssløp mot Fiske og fangst VG2.

vilbli.no er Fylkene sin informasjonstjeneste for søkere til vidaregåande opplæring, og der finn du detaljert innhold i fagplanene. En fylkesvis oversikt over skoler som tilbyr Restaurant og matfag vg 1 finn du her:

Finnmark

Troms

Nordland

Nord-Trøndelag

Sør-Trøndelag

Møre og Romsdal

Sogn og Fjordane

Hordaland

Rogaland

Vest-Agder

Aust-Agder

Akershus

Oslo

Buskerud

Hedmark

Oppland

Telemark

Vestfold

Privat (med rett til statstilskot)

Østfold

Privat (med rett til statstilskot)