Derfor trenger sjømatbransjen deg!

Norsk sjømat er verdenskjent. For at det også skal være slik i fremtiden, trenger vi flere kloke hoder og flinke hender.

Sjømat er en av Norges viktigste eksportartikler. Norsk sjømateksport er mer enn doblet i løpet av de siste ti årene. I 2015 eksporterte Norge sjømat til 143 land, til en rekordverdi på 74,5 milliarder kroner!

Våre kalde og rene havområder byr på førsteklasses råvarer, og på det internasjonale markedet er norsk sjømat synonymt med kvalitet. Vi er i tillegg i verdenstoppen innenfor oppdretts-, skips- og fiskeriteknologi. Bærekraft, miljøvennlighet og sporing, sammen med ansvarlig fangst, oppdrett og industri, får stadig større fokus og byr derfor på spennende muligheter.

Hvorfor trenger sjømatnæringen deg?

Sjømat inneholder en unik kombinasjon av næringsstoffene som kroppen trenger. Mer fisk i kostholdet vil kunne redusere fedmeutfordringene i den rike delen av verden og mangelsykdommer i den fattige delen av verden. Det er viktig å sørge for at folk får i seg mat med viktige næringsstoffer, i tillegg til å sørge for at verdens befolkning får i seg nok mat.

Det finnes mange utfordringer som du kan være med å løse. Hvilke nye produkter kan vi lage av sjømat? Hva slags teknologi skal vi bruke? Hvordan kan vi transportere sjømaten miljøvennlig rundt i verden? Hvordan skal vi bedre utnytte alle deler av fisken?

Det går flere veier fram til et yrke i sjømatbransjen. Muligheten for utdanning er lagt til rette for både praktikere og de som trives på skolebenken. Liker du språk, kommunikasjon, biologi, fysikk, matte, teknologi, forskning, økonomi, markedsføring, logistikk, psykologi, juss, og er du god på å finne smarte løsninger? Da kan du være sikker på at det finnes jobber for deg.

Velg en karriere for fremtiden, ta utdanning som kan gi deg jobb i sjømatbransjen! Se hvilke muligheter du har under Yrker og utdanninger, eller les intervjuer med folk som jobber i bransjen.